RED COW

In collaboration with Roy McMakin, the design of this French bistro for chef Ethan Stowell sought to bring an elevated atmosphere to the neighborhood. A monochromatic color scheme throughout the restaurant creates a sophisticated touch while mirrors line the walls to create the illusion of a bigger space. As a more whimsical design than some of Stowell’s other restaurants, Red Cow features a front window that pivots open to allow cool evening breezes to move through the space.

The bar and lounge are tucked away from the main action up front, providing a different ambiance for diners who prefer a quieter atmosphere. The back bar area was designed for more casual eating and is perfect for Red Cow’s happy hour, not to mention, displays an impressive wine selection. Unlike the front of the restaurant, the back of the bar is not equipped with a large window allowing natural light to fill the room, so we chose to incorporate materials that would reflect light and brighten the space.

The modern take on the French bistro is not a traditional brasserie, the aesthetic of the space fits perfectly into the rest of the Madrona neighborhood of Seattle. Zinc topped tables and high backed banquettes are tied together through a majority monochromatic color scheme, ensuring the food itself will remain the star of the show. While most of the restaurant is sleek and urban, it features a series of carefully placed whimsical details, like mirrors and pops of color, to maintain its intimate, cozy atmosphere.

LOCATION

Madrona | Seattle, Washington

PROJECT TYPE

Hospitality, Restaurant Tenant Improvements

DATE OF COMPLETION

2014

CONTRACTOR

COMMERCIAL PROJECTS

HOSPITALITY PROJECTS

MULTI-FAMILY PROJECTS

RESIDENTIAL PROJECTS

STAY UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER