HOSPITALITY

MOLLUSK

Mollusk welcomes visitors with its open, versatile space and inventive food. A rich, deep color palette mixes with dark woods and raw steel in this industrial chic restaurant, bar, and brewery in the South Lake Union neighborhood of Seattle. The main dining area is the first to welcome guests into Mollusk with its custom-designed tables and banquette seating. Deep red suede upholstery paired with dark natural wood grain and raw steel for a variety of options in size and height for variety and to break up the large space so that it feels open but at the same time inviting.

High-quality finishes, all entirely custom-designed furniture, and details like reclaimed wood cladding on the concrete columns transform what was a completely new and bare 5,000-square-foot space at the street level of an apartment complex into something that welcomes visitors inside its doors. With a main dining area featuring tables and cozy booths along with lively bar seating and a lounge area, there are a variety of options to suit any group at Mollusk from the weekday happy hour to the sit-down evening dining experience and the more light-hearted weekend brunch. The multi-leveled seating areas also help to break up the large restaurant.

A custom wall designed from old barrels provides a focus while adding depth and character to the main area and brings together the brewery on one side and the bar and lounge space to the other. A raw steel pass-through space provides traffic flow and visual interest that lets the bright imager on the wall behind to peek through. There is a great view of the Mollusk Brewery through a window wall behind the taller banquette that allows visitors a peek in on the beer-making process. Just outside the brewing space is a private dining area that is separated from the giant stainless tanks by an intricately carved wooden door from an old temple.

With a brewery, bar, and restaurant there is a great need for cooking, preparation, and storage space. Wrapping around behind the bar and barrel wall, multiple areas of cooling and dry storage, restrooms, an office, a cooking and prep area as well as a scullery room and garbage space, each is designed to maximize the functionality for those that work behind-the-scenes and create what comes out on everyone’s plate.

Location

South Lake Union| Seattle, Washington

DATE OF COMPLETION

2015

CONTRACTOR

R. Miller

PHOTOGRAPHER

Atelier Drome

COMMERCIAL PROJECTS

HOSPITALITY PROJECTS

MULTI-FAMILY PROJECTS

RESIDENTIAL PROJECTS

STAY UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER