ON THE BOARDS

Colorful Retreat

The client recently relocated from San Francisco to Seattle earlier this year and purchased a house that they plan to live in for years to come. The design really reflects the clients personality and fun aesthetic. After they made some improvement to the main level which they feel was a bit held back in terms color and pattern, the goal for the basement was to go wild!

The scope of the project is a sun room on the main level, and the basement below. With a client that is super creative and loves to sew and knit - that meant turning the existing sun room into an inspiring craft space to accommodate sewing/cutting of fabrics. The initial design included two options, one of which utilized a custom work table and the other that incorporated freestanding retail furniture.

In the basement, the design includes a kitchenette, game room/tv area for gaming, an office space, and reducing the bathroom footprint. The toilet is currently located underneath the stairs (the client referred to it as a Harry Potter room for those who get the reference). While the original intent was to keep the existing fireplace and brick, after some design exploration, we discovered that removing a portion of it would really help open up the space. We're proposing a new (one-sided) fireplace insert/surround and wood slat partitions throughout the basement to help create zones and make the lounge spaces feel more intimate. The design also proposes to carry the wood slats along the stairs to create more openness between the stairs and the basement. This space will not only be a great space for the clients to "getaway" but also double as a retreat for visiting family and friends.

See the basement floorplan and concept board below:

STAY UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER