SINGLE-FAMILY RESIDENTIAL

BELLTOWN CONDO

Located in downtown Seattle’s Belltown neighborhood, this 2-bedroom, 2-bath condo was in need of a face lift to better suit the owners’ lifestyle and aesthetic. While the floor plan remained the same, the entire unit was transformed with new finishes and fixtures throughout; aiming for a sleek and bold modern look with touches of wood to soften the overall look for a space that feels warm and comfortable for everyday living.

The open floorplan centers around a bright white kitchen that has been entirely redesigned for ergonomics and a clean style. The new marble countertops and white cabinetry were raised up to better suit the owners’ needs. A large, open bar is wrapped with new navy bar chairs and brass accents. Modernized pulls and appliances bring it all together for an enjoyable kitchen for both cooking and gathering.

With new hardwood throughout, the living, kitchen and dining spaces seamlessly blend together. New pendants denote the dining and living sections while a new fireplace acts as a focal point for gathering. The fireplace doubles as an entertainment center but keeps everything nicely tucked away in a custom-designed cabinet. The fireplace unit is asymmetrical (fireplace on right two thirds, storage on left third) to minimize competition between the two elements. The cabinet was sized to be the same height as the fireplace and over-sized tiles were specified and then cut down to perfectly align grout lines and enhance cohesion. The space is completed with motorized sunshades to perfectly balance the lighting any time of day.

The primary suite got a full upgrade with new wood flooring, light fixtures, and a complete luxurious spa-like upgrade in the bath. By removing the oversized tub that previously dominated the space, there was room to increase the shower to a grand space with an integrated toiletry nook and wrap around glass walls and door. Matte black tile in the shower creates a high-end look and contrasts with the bright white floating dual vanity with marble countertops and light wood. The vanity, like the kitchen, was raised up to a level that better fit with the space and needs of the owners.

New built-in wood shelving near the vanity along with the custom-organized walk-in closet adds an abundance of storage.

At the entry, commercial office style doors were replaced for large sliding barn doors that could act as doors for the entry closet or section off the second bed and bath to create its own guest suite. New built-in shelving adds a custom touch to the bedroom for a guest or expanding family.

The primary suite got a full upgrade with new wood flooring, light fixtures, and a complete luxurious spa-like upgrade in the bath. By removing the oversized tub that previously dominated the space, there was room to increase the shower to a grand space with an integrated toiletry nook and wrap around glass walls and door. Matte black tile creates a high-end look and contrasts the bright white dual vanity with marble countertops. New built-in wood shelving adds an abundance of storage opposite the custom-designed walk-in closet.

Guest bath....etc...

Location

Seattle, Washington

DATE OF COMPLETION

2021

CONTRACTOR

PHOTOGRAPHER

Atelier Drome

COMMERCIAL PROJECTS

HOSPITALITY PROJECTS

MULTI-FAMILY PROJECTS

RESIDENTIAL PROJECTS

STAY UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER