ARTIST'S STUDIO

Enough space for two artists to create large-scale works. A connection to their family in the same space. These were the challenges faced when designing this new studio addition for two artists who thrive in large workspaces, but who don’t want to be removed from home life. The structure needed to fit seamlessly into a residential neighborhood while also taking up a small footprint on the existing lot. To do so, a two-story design was enacted that gave each their own space.


Connecting the two is a spiral staircase and trap door, allowing for the easy passage of large canvases between the levels. Constructed with a modern aesthetic in mind, found or salvaged materials were used to add character and dimension to the clean lines. Large windows and sliding doors further allow for natural light to stream in and for equipment to easily come and go. With a covered deck connecting to the main residence, all members of the family are free to move between the two buildings, enjoying both a space for creativity and a closeness to the comforts of home that allow inspiration to strike.


. . . . . .

We are proud to have showcase both of these artists in our own studio gallery! Kyle Cook, who inhabits the top level, had his collection, "Excavated Landscapes" in our gallery winter quarter 2018 and Melissa Dold, who inhabits the lower level of this studio building, had her collection, "Shifting Ground" in our gallery Fall 2019.

LOCATION

Seattle, Washington

PROJECT TYPE

Residential New Construction, DADU

DATE OF COMPLETION

2014

CONTRACTOR

Client

PHOTOGRAPHER

Lisa S. Town

COMMERCIAL PROJECTS

HOSPITALITY PROJECTS

MULTI-FAMILY PROJECTS

RESIDENTIAL PROJECTS

STAY UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER